‘Le chat touille’ is eerste kattencafé in ons land

Niemand heeft er een gebrek aan gezelschap.

In de Brusselse gemeente Sint-Gillis opende deze week het eerste kattencafé in België haar deuren. ‘Le chat touille’ is een originele naam die een meervoudige woordspeling inhoudt: ‘chat’ betekent uiteraard kat, ‘chatouiller’ betekent kietelen en ‘touiller’ houdt het midden tussen tossen en bewegen. De naam geeft meteen aan waar het in dit café om te doen is. Kattenliefhebbers die niet de mogelijkheden hebben om thuis een kat te houden, kunnen ze hier komen strelen. Eén ding staat vast: de katten zorgen voor flink wat leven in de brouwerij, of beter, in het café.

Video kattencafé in Londen:

[related-posts]

Het kattencafé is een concept dat komt overgewaaid uit Azië. De poezen zijn afkomstig uit een dierenasiel in Schaarbeek waar de uitbaatster als vrijwilligster actief was. En Monika ziet met de realisatie van dit initiatief een droom in vervulling gaan. Ze speelde al langer met de idee ooit een volkscafé uit te baten, maar dan moest dit ook een thuis kunnen zijn voor een aantal katten die al langer in het asiel zaten, maar geen nieuw baasje vonden.

chattouille

Monika koos er vijf uit: Chicita, Simba, Noël, Fripouille en Coca. Het zijn stuk voor stuk rustige poezen die van gezelschap houden en graag gestreeld worden. En het is verbazend hoe al na enkele dagen ook de klanten op de katten gesteld zijn. En niet alleen vrouwen bekommeren zich om de poezen, ook vele, meestal alleenstaande mannen komen over de vloer en zijn helemaal niet vies van de beestjes.

[related-posts]

De poezen hebben in het huurhuis een aparte verdieping waarin ze zich met elkaar kunnen uitleven en waar ze ook de nacht doorbrengen. Ze zijn allemaal gesteriliseerd en gevaccineerd. De achterliggende bedoeling is dat ze in de toekomst kunnen geadopteerd worden. Je zou dit café a.h.w. een datingplaats voor katten en hun potentiële baasjes kunnen noemen. Maar het is nog te vroeg om de huidige katten te adopteren, omdat Monika eerst een poos wil toekijken hoe ze zich op langere termijn in het café gaan gedragen. Daarom raadt ze geïnteresseerde klanten aan eerst een bezoekje te brengen aan het dierenasiel in Schaarbeek.

‘Le chat touille’ bevindt zich in de Tasson-Snelstraat 11 in Sint-Gillis en is open van dinsdag tot en met zondag, telkens van 12 uur tot 20 uur. Meer informatie vind je op de website lechattouille.eu .