Kortingen en spaarpunten voor wie tijdens de rustige uren boodschappen doet!

Supermarktketen Colruyt wil nieuw systeem invoeren tijdens de daluren.

Je kent het wel: nog snel even boodschappen doen na het werk, maar dan kom je op de parking en is elk plaatsje bezet.  Ook de ellenlange rijen aan de kassa’s kan je wel missen na die loodzware dag op het werk…

In de hoop de klanten beter te kunnen spreiden in hun supermarkten, wil keten Colruyt een nieuw systeem invoeren, waarbij je korting of spaarpunten krijgt tijdens de daluren. Om te zien of dit project zou kunnen werken, wil Colruyt het systeem al invoeren in één filiaal.  Nadien zou dit uitgebreid kunnen worden naar de andere supermarkten.

Het project is ontstaan uit een onderzoek van het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM), vervoersmaatschappij De Lijn, de federatie voor handel en diensten Comeos, De Fietsersbond en supermarktketen Colruyt.  De bedoeling is om klanten over meer uiteenlopende uren naar de winkel te laten gaan, bij voorkeur met bus of fiets.

Johan Boonen van het VIM verklaart: ‘Zo kan een supermarkt korting geven op producten voor klanten die in daluren winkelen. Of ze krijgen extra spaarpunten. Een supermarkt kan ook zelf alternatieve vervoersmiddelen promoten, door bijvoorbeeld fietskarretjes ter beschikking te stellen.

Dat systeem en enkele andere voorstellen zullen dit jaar verder onderzocht en uitgevoerd worden.