Kat redt een vondeling uit de vrieskou

Masha de kat is een heldin in Rusland.

Dit is een zonderling maar mooi verhaal. In de Russische stad Obninsk had de kat Masha haar vaste stek in een appartementsgebouw. In feite behoorde ze aan niemand toe, maar alle bewoners gaven de langharige, dikke straatkat wel te eten en slapen kon ze in een kartonnen doos die in de open hal van de gelijkvloers stond. Het was háár bedje en van niemand anders!

Masha moet dan ook raar hebben opgekeken toen ze na een avondwandeling vaststelde dat haar bedje bezet was door… een baby! Nu zou je kunnen denken dat katten onverschillig en egocentrisch zijn, maar Masha bewees het tegenovergestelde. Omdat niemand van de flatbewoners nog binnenging of buitenkwam, nestelde de kat zich naast het jongetje in de doos om hem warm te houden.

[related-posts]

Intussen bleef ze luidkeels miauwen om de aandacht van de bewoners te trekken. Dit zou ze een paar uren hebben volgehouden. Tot één van de bewoners er genoeg van kreeg en zich naar beneden haastte om de kat weg te jagen. Gelukkig zag die meteen de ernst van de situatie in en belde onmiddellijk naar de politie en de hulpdiensten.

Het duurde een poos voor die ter plekke waren en al die tijd bleef Masha moederlijk over de boreling waken. Ze week geen seconde van zijn zijde. Zelfs toen de hulpdiensten de eerste zorgen toedienden, probeerde de kat mee in de ziekenwagen te springen.

[related-posts]

Volgens de dokters heeft de heldhaftige daad van Masha het jongetje van bevriezing gered. Het jongetje dat te vondeling werd gelegd was nauwelijks 6 à 12 weken oud, maar is intussen weer kerngezond verklaard.

Video kat redt baby: