Jommeke steunt het Belgische Rode Kruis

Hou al maar een briefje van 5 euro klaar!

Vanaf morgen zal je er weer niet aan voorbij kunnen. Dan komen de stickerverkopers van het Rode Kruis weer massaal de straat op en manen de automobilisten aan om een bijdrage te storten van 5 euro. In ruil krijg je een sierlijke sticker. Vorig jaar wentelde Maya de Bij zich op dit kleinood, dit jaar valt die eer te beurt aan Jommeke en zijn vriendjes.

Jommeke voetbal

Het thema van de actie is immers ‘Jommeke en de Verloren Bal’, naar het allereerste Jommeke-album. En niet voor niets: omdat het Belgische Rode Kruis dit jaar 150 jaar bestaat, zal Jommeke himself tussen 28 april en 3 mei rondtoeren in alle provinciesteden. Zijn wagentje is beladen met 150 voetballen. Wie een sticker kan tonen, maakt kans op één van de ballen. En meer nog: één van die ballen -de zogenaamd ‘Verloren Bal’- is gesigneerd door de Rode Duivels!

[related-posts]

En dit is nog niet alles: op elke gekochte sticker staat een unieke code, waarmee je kan deelnemen aan de grote tombola van het Rode Kruis. De hoofdprijzen zijn een verblijf in Molenheide of een waardebon van Dovy Keukens ter waarde van 15.000 euro.

Let wel, de stickeractie loopt tot 5 mei. Gedurende veertien dagen zal je bijgevolg regelmatig aangesproken worden: niet alleen in je wagen, maar ook op markten, winkelstraten en pleinen. Vorig jaar hield ik mijn gekochte sticker in de wagen binnen handbereik. Zo kon ik direct tonen dat ik er al één had. Tot ik later al wandelend op de markt verscheen: daar bestormden ze me met vier tegelijk. ’t Is niet altijd even prettig een BV te zijn… Ik kon moeilijk zeggen: “Ik heb er al één, maar die ligt in mijn wagen…”.