Jill Peeters is er weer met meer weer

Jill Peeters (39), vaste weervrouw bij VTM, heeft iets met kinderen.

Zelf heeft ze drie jonge dochters en wellicht brachten die haar op het idee om kinderboeken te schrijven. Over het weer, jawel! Na ‘Jill doet het WEER’ en ‘Onze planeet wordt heet!’ ligt nu haar derde boek in de winkel: ‘Leer meer over weer’.

Van kindsbeen af was ze geïnteresseerd in alles wat met de natuur en de aarde had te maken en als men haar vroeg ‘Wat wil je later worden?’, antwoordde ze steevast: ‘Armand Pien!’

Na haar universiteitsstudies geografie in Leuven, stuurde ze ettelijke sollicitatiebrieven naar de grootste zenders: ze woù en zoù een weervrouw worden! Intussen werkte ze in de kledingzaak van haar ouders. Tot in 2000 het verlossende telefoontje kwam van VTM: ‘Jij wordt het!’

“Het is verbazend hoeveel brieven van kinderen ik ontvang!”, zegt Jill enthousiast, “Net als ik vroeger, kunnen kinderen uren naar de wolken zitten kijken. En uit de wolkenvormen kun je inderdaad veel leren, wat het weer betreft!”

Kinderen spelenderwijs laten kennismaken met natuurverschijnselen en ze zelf in staat stellen om het weer te interpreteren, daar gaat het Jill om. Heel verrijkend in haar jongste boek zijn de tips om je eigen meetapparatuur te maken en de schema’s, waarmee je je kan wagen aan je eigen waarnemingen en weersvoorspellingen.

Leer meer over weer’ is een boek van Uitgeverij Kids Marketeers BV en kost slechts 9,95 euro.