Jerommeke krijgt 3-delige stripreeks

Eerste deel ‘J. Rom, force of Gold’ vanaf 26 november in de winkel.

Naast de volwassen nevenreeks van Suske en Wiske, ‘Amoras’, heeft Standaard Uitgeverij momenteel een reeks op stapel staan rond de figuur van Jerommeke. In de klassieke albums was Jerom de goedhartige ‘kleerkast’ van een kerel die altijd en overal voor iedereen in het vuur sprong en uitmuntte in zijn straffe stoten als krachtpatser. De meeste kinderen kennen hem als ‘de Gouden Stuntman’.

jrom

Voor de gelegenheid wordt Jerommeke… J. Rom, en dit klinkt sowieso al een pak moderner. Maar als je zijn outfit bekijkt op de tekeningen van Romano Molenaar is J. Rom zo uit een futuristische film gestapt. Hoewel, de achtergrond van het hoofdpersonage is dan weer heel menselijk. Vóór hij uitgroeit tot een superheld, geraakt de stoere bink aan de drank en rookt hij sigaren tegen de sterren op.

[related-posts]

De tekenstijl leunt in bijna niets aan bij wat we van de ‘Suske en Wiske’-verhalen gewend zijn. Ze zijn veel dynamischer en zijn duidelijk geïnspireerd op de Amerikaanse ‘comic books’. Volgens de dochter van wijlen Willy Vandersteen -de geestelijke vader van Jerommeke- was Willy zelf een verwoed lezer van dit genre albums, waarin actie en geweld nooit ver weg zijn.

Van Amoras werden tot vandaag 400.000 exemplaren verkocht. Met J. Rom, een tweede spin-off met personages van Willy Vandersteen voor een wat ouder publiek, hoopt de Standaard Uitgeverij nog beter te doen. Van ‘Schaduw’, het eerste deel van de reeks ‘J. Rom, force of Gold’, werd alvast een eerste oplage van meer dan 200.000 exemplaren gedrukt.

Video voorstelling: