Interimkantoor voor jobstudenten

Een job tijdens het academiejaar? Moet kunnen!

Als je één of meerdere kinderen hebt die studeren aan een hogeschool of universiteit, moet je als ouder al heel goed bij kas zitten om alles te bekostigen. De studenten beseffen dit ook wel, en willen ze zichzelf een cadeautje of wat extra zakgeld gunnen, kijken velen uit naar een job die ze ’s avonds of tijdens het weekend kunnen uitvoeren.

Het nieuwe interimbureau TRAVAQ is wellicht het eerste in zijn soort dat zich specifiek richt tot jobstudenten en kandidaat-werkgevers van jobstudenten. In de klassieke interimkantoren worden ze maar al te makkelijk over het hoofd gezien. Tenzij tijdens de vakantiemaanden; dan is het aanbod vaak groter dan de vraag. Maar tijdens het academiejaar zelf is er maar weinig voeling tussen het interimkantoor en de jobstudent.

[related-posts]

TRAVAQ wil daar naar eigen zeggen iets aan veranderen. Zo zou een student ‘rechten’ best in een advocatenkantoor terechtkunnen of een student ‘geschiedenis’ in de archiefdiensten van een bepaalde firma of instelling. Kortom, ze willen de juiste jongere voor de juiste job uitkiezen. Daarvoor heeft TRAVAQ zelf studenten in dienst genomen die de komende weken en maanden op pad gaan in Gent, Antwerpen en Leuven. Zo hoopt het platform beter aansluiting te vinden bij de leefwereld van studenten.

Meer info via travaq.be .