Ik game niet, ik help alle boeren in de wereld!

Stel je voor dat je het perfecte excuus hebt om te gamen…  Daar heeft GeoWiki voor gezorgd!  Op een leuke, gratis en ontspannende manier kan je de wetenschap een handje helpen.

Er is geen gemakkelijke manier om alle gewassen van de wereld volgen.  Hiervoor is onder andere een nauwkeurige kaart nodig.

Cropland Capture” zou dit moeten oplossen.  Dit is een spelletje waarbij je een satellietbeeld krijgt te zien met de vraag “Is er een akker tussen deze rode lijnen?”.  Het is heel eenvoudig, gratis en ontspannend.  Bovendien kan je punten verzamelen waar je leuke prijzen mee kan winnen.

Het beste van al uiteraard, is dat je er anderen mee helpt.  In Afrika zijn er bijvoorbeeld nog vele plaatsen waar de productie van gewassen geoptimaliseerd kan worden.  Het enige probleem is dat het momenteel nog onduidelijk is waar de akkers zijn.  Op deze manier kan de productie niet verhoogd worden, omdat de investeringen niet doelgericht ingezet kunnen worden.De kaarten kunnen daarentegen gebruikt worden door organisaties ter plaatse die landbouwers helpen hun gewassen te beheren en meer oogst te behalen.

Je kan het spelletje spelen op de GeoWiki website en op Apple en Android toestellen.