Elke dag een feest!

Men voorspelt temperaturen tot 18° C tijdens het weekend van 8 en 9 maart a.s.

Weervrouw Jill Peeters drukte het enthousiast en creatief uit met de woorden: ‘Zondag wordt Rokjesdag!’. Wellicht wist ze zelf niet dat in de Angelsaksische wereld ‘Skirt Day’ al jaren een begrip is. Hij behoort er tot de Speciale Dagenkalender en die zijn we in ons land ook zo stilaan volledig aan het invullen.

Tegenover Rokjesdag kennen wij hier intussen al ‘de Warme Truiendag’, ‘de Dag zonder broek’ en ‘de Dag van het Boek’. Meer bekend zijn ‘de Dag van de Arbeid’, ‘Roze Zaterdag’, ‘de Dag van de Klant’, ‘Secretaressedag’ en ‘de Trein-Tram-Busdag’. Je kan het zo gek niet bedenken of ze bestààn: ‘de Dag van de Slaap’, ‘de Internationale dag van het Toilet’, ‘de Knuffeldag’, ‘de Dag van de Linkshandige’ en ‘de Dag van de Platvoet’.

De ‘Dag tegen Vrouwenbesnijdenis! is maar pas achter de rug, of ‘de Dag van de Doktersassistente’ komt eraan. Wordt het geen tijd dat wij hier ‘een Dag tegen de Dag van’ in het leven roepen?

Hoe dan ook, 8 maart is naar jaarlijkse gewoonte de Internationale Vrouwendag. Laat de vrouwen zaterdag nog maar eens in spijkerbroek de straat op komen, strijdend voor hun terechte rechten! Ik vermoed dat vele mannen niks liever zouden hebben dat ze dan ‘s anderendaags Rokjesdag vieren, zoals Jill Peeters onbewust voorstelde.

Hou de camera al maar in de aanslag, heren!