Een webshop voor studentenspullen

2 jonge Gentenaars hebben oog voor de noden van een universitair.

Zowel de studenten als hun ouders kunnen het weten: het leven als universitair is er zeker niet goedkoper op geworden. Vooral aan het einde van de maand moeten ook zíj de eindjes aan elkaar knopen. Jens Corijn en Bram Krieckaert, zelf ex-studenten, begrijpen dit maar al te goed en stampten samen Grabble.be uit de grond, een webshop die essentiële studentenspullen verkoopt aan democratische prijzen.

Alles waaraan niet zozeer de ouders denken, maar waarmee hun zoon of dochter op kot wordt geconfronteerd, wordt te koop aangeboden op de pasklare website. Dit gaat van fietssloten en -lampjes over thermosflessen en snelkokers tot USB-sticks en deurbellen. Vreemd genoeg staat een bizarre foto op hun website centraal: een stel condooms in alle kleuren en formaten! “Van bij de opstart, eind september, wilden we alles studentikoos aanpakken en in het oog springen.”, licht Jens toe, “En dit gaat gepaard met een paar straffe stunts. ‘Grab that condom’ is er één van. Wij proberen op die manier studenten naar ons info-standje te lokken en tot vandaag is dit een succes!”

[related-posts]

Jens en Bram hebben de site zelf gebouwd met de hulp van een online doe-het-zelfplatform. De jongens gingen gewoon uit van ‘een goed idee’, maar staken intussen tonnen tijd in het onderhouden en promoten van de site. Daarnaast werden ze tegen beter weten in ook een beetje business-men, want het onderhandelen over orders is niet altijd even simpel. Als je producten goedkoper aan de man wil brengen, mag je er uiteraard zelf je broek niet aan scheuren. Maar het gros van de leveranciers heeft alle sympathie voor het doel van de webshop. En Jens en Bram hebben niet voor niets handelswetenschappen gestudeerd.

Het is alleszins een initiatief dat navolging verdient, maar dat heeft het duo zelf al in het achterhoofd. Zegt Jens: “We willen graag aanwezig zijn in elke Belgische studentenstad. We leveren uiteraard via de post, maar een reëel afhaalpunt hebben we momenteel alleen in Gent, midden in de studentenbuurt”. De oprichters denken er ook over na om met student-ambassadeurs te werken. “We willen meer zijn dan een doorsnee webshop. We willen echt een engagement aangaan met de student en van nut zijn in hun leven. Hoe dichter we bij ons doelpubliek staan, hoe beter.”, verduidelijkt Jens.

[related-posts]

En hoe zit dat met die condooms? “Een ludieke maar zinvolle actie, gewoon. ‘Grab that condom’ is in feite een wedstrijd om onze webshop in de kijker te plaatsen.”, verrast Jens, “Dagelijks plaatsen we op onze Facebookpagina een foto van een locatie in Gent. De student die als eerste naar de juiste plek komt, wint twintig condooms. De actie loopt nog tot 5 december.”

In de marge: als je Grabble.be bezoekt, zal je merken dat een pakje van 10 Durex-condooms er beduidend lager staat geprijsd dan waar ook in je buurt. Hopelijk ontaardt Jens en Brams’ studentenshop niet in een online seksshop!…