Door cameravrouw getackelde Syriër blijkt niet zomaar iemand

Opvallende situatie.

Op 9 september konden jullie op onze website lezen dat een Syrische vader en zijn zoontje op een schandalige manier getackeld werden door een Hongaarse cameravrouw. Maar de uitdrukking ‘een geluk bij een ongeluk’, is voor deze man en zijn zoontje duidelijk op zijn plaats. Door die actie verwierf de Syrische vluchteling bekendheid en media gingen op zoek naar zijn identiteit.

[related-posts]

syrierDe man en zijn familie zijn inmiddels aangekomen in Spanje om asiel aan te vragen. Daar blijkt dat het gaat om Osama Abdul Mohsen, voetbaltrainer van de Syrische eersteklasser al-Fotuwa. Het verhaal ging zijn eigen leven leiden in Spanje en voetbalclub Getafe sprong in de dans. De Madrileense club uit de Primera Division heeft Abdul Mohsen een job als voetbalcoach beloofd in hun jeugdacademie als hij zich binnen afzienbare tijd kan uitdrukken in het Spaans.

Getafe maakte budget vrij om een appartement voor de man en zijn twee zonen te huren. Zijn vrouw en twee dochters verblijven momenteel nog in Turkije, maar zullen snel de oversteek maken naar Spanje.