Disney’s eerste Latina prinses: Prinses Elena

Een eigen televisieserie voor Disney’s nieuwe prinses.

Begin volgend jaar zal Disney Junior een televisieserie uitzenden met een gloednieuwe prinses: Prinses Elena van Avalor.  Het wordt een spin-off van de populaire reeks Sofia de Eerste.

“Een zelfverzekerde en medelevende tiener”, zo wordt Elena omschreven.  De prinses woont in een betoverd koninkrijk dat geïnspireerd werd door de Latijns-Amerikaanse tradities en cultuur.

prinseselena

[related-posts]

Vaak wordt verweten dat Disney te weinig divers is.  De prinsessen met een andere huidskleur, zoals Pocahontas, Jasmine en Tiana, behoren nochtans tot de minder populaire hoofdrolspeelsters.  Een studie zou zelfs hebben uitgewezen dat hoe lichter de huidskleur en het haar van de prinses, hoe meer producten er van haar verkocht worden en hoe populairder ze is.  Volgens een onderzoek door eBay werden de meeste dingen verkocht van de erg lichte Elsa uit Frozen, in tegenstelling tot spulletjes van Jasmine en Tiana.

Via de nieuwe televisieserie wil Disney meer diversiteit en richt zich tot de Spaanstalige Amerikanen, een van de snelst groeiende bevolkingsgroepen in de Verenigde Staten.

[related-posts]

“Ons creatieve team heeft een universeel verhaal gemaakt met thema’s die authentiek de hoop en de dromen van ons divers publiek weerspiegelen,” verklaarde Disney Junior’s uitvoerend vicepresident Nancy Kanter.

“Wat ons het meeste boeit, is de kans om onderscheidende animatie en visueel design te gebruiken om prachtige verhalen beïnvloed door de cultuur en tradities die eigen zijn aan de wereldwijde bevolking van Latijns-Amerikaanse en Latino families, te vertellen en de belangen en wensen van alle kinderen te weerspiegelen bij wijze van een klassiek sprookje.”

Voor alle Disney-fans wordt dit dus uitkijken naar Elena van Avalor!