Disney maakt vervolg op ‘Junglebook’ en ‘Maleficent’

Goed nieuws!

Disney heeft bevestigd dat de pas uitgekomen film The Jungle Book en het in 2014 verschenen Maleficent een vervolg krijgen. Dat meldde The Hollywood Reporter. Het is nog niet bekend wanneer de films zullen verschijnen.

The Jungle Book

De remake van The Jungle Book is een verfilming van de roman van Rudyard Kipling. Het verhaal gaat over Mowgli, een jongen die als baby in de jungle terechtkomt en daar opgevoed wordt door wolven. Wanneer hij door de angstaanjagende tijger Shere Khan wordt bedreigd, gaat Mowgli op zoek naar de mensenwereld. Hij belandt in allerlei avonturen en leert tijdens zijn tocht de andere dieren van het oerwoud kennen, zoals panter Bagheera en beer Baloo.

Dat distributeur Disney zo snel beslist om een vervolg te maken, komt ongetwijfeld door het succes van de film. Daarnaast willen ze waarschijnlijk de strijd aangaan met de Warner Bros’ film Jungle Book: Origins die in 2018 zal uitkomen.

Video “Trailer The Jungle Book”:


Maleficent

Ook Maleficent (Malafide in het Nederlands) zal een vervolg krijgen. De film vertelt het verhaal van Doornroosje, vanuit het standpunt van de slechte heks Malafide, vertolkt door Angelina Jolie. Disney zou graag weer met haar in zee gaan en schrijft het scenario met haar in gedachten. Al heeft de actrice nog niet bevestigd of ze weer meedoet.

Video “Trailer Maleficent”: