Deze reacties mag je verwachten als je willekeurige mensen helpt

Dean en Taylor delen geld uit.

Om eerlijk te zijn, het verrast mij uitermate dat via de sociale media ‘sociale experimenten’ opduiken die je van jongeren in’t geheel niet verwacht. Hoewel oudere mensen denigrerend neerkijken op ‘de jeugd van vandaag’, blijken jongeren wel degelijk na te denken over de tijdgeest en proberen ze -zo goed en zo kwaad als het kan- hun steentje bij te dragen om een betere mentaliteit in de hand te werken.

Zelf ben ik opgegroeid in een sfeer van ‘Heb je naaste lief’ en misschien werd dit me wel té nadrukkelijk ingepompt. Ik zou mijn laatste euro op tafel gooien als ik mistoestanden zie of mensen ronduit zie sukkelen. Een tip: ga op kerstdag maar eens een kijkje nemen aan het zuidstation in Brussel. Daar staat een file van honderden meters aan te schuiven voor een warme kop soep of een boterham. Tuurlijk bestaat armoede in ons land!

[related-posts]

Stél dat dit geld was dat men er ‘zomaar’ uitdeelde. Met de hulp van een paar goeie sponsoren slaagden ene Dean en zijn makker Taylor erin om dit experiment waar te maken. Elke enveloppe bevatte behalve een kerstkaart een biljet van ongeveer 20 euro, omgerekend in onze munt. Ondertiteling of commentaar zijn overbodig. Frappant is wel dat dit filmpje in één dag tijd meer dan 110.000 keer werd bekeken. Omdat we allemáál in min of meerdere mate te maken hebben met ware naastenliefde?…

Video kerstkaarten: