Deze lerares heeft velen geïnspireerd

Ex-studenten laten zien hoeveel hun lerares voor hen betekende.

Lesgeven kan je niet licht opnemen.  Het is een job waar je constant mee bezig bent en die je met je hart moet uitoefenen.  Je stelt jezelf in functie van anderen en werkt mee aan een goede toekomst voor hen. Dit besefte de Amerikaanse ex-lerares Azella Taylor maar al te goed.

Op 84-jarige leeftijd reisde de vrouw nog rond en beklom bergen.  Wanneer iemand haar vroeg of ze ooit getrouwd was geweest en kinderen had, antwoordde ze steevast:

“Ik ben nooit getrouwd, maar ik heb twintig à vijfentwintig kinderen.”

Naar eigen zeggen, wijdde Azella (ondertussen 97 jaar) haar hele leven aan lesgeven en de leerlingen uit haar klas.  Met resultaat, want de sterke en onafhankelijke vrouw heeft velen geïnspireerd.  Haar manier van onderwijzen was eigenzinnig en uniek.  Vaak kwam er een zelfgemaakt poppenspel aan te pas.

Lerares inspiratie 2

[related-posts]

Het was niet enkel de manier waarop Azella voor de klas stond die inspireerde, maar ook haar levenswijsheid en -ervaring.

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]”Zij was onze Forrest Gump,” verklaart Paige Porter, “Wanneer er ergens iets belangrijks gebeurde, maakte zij er deel van uit”.[/highlight]

Vanuit haar periode als wereldreiziger, voor ze lerares werd, vertelde Azella verschillende verhalen over haar ontmoetingen met onder andere Ernest Hemmingway, Chiang Kai-shek en Ansel Adams.

Decennia later voelen verscheidene leerlingen zich nog steeds geïnspireerd door de uitzonderlijke vrouw.  Elk jaar zijn ze aanwezig op het kerstfeestje van hun ex-lerares.  Dit jaar plannen ze een speciaal verjaardagsfeest, omdat Azella Taylor 97 jaar wordt.

Video miss Azella Taylor – teacher extraordinaire: