Devos-Lemmens viert 130 jarig bestaan met exclusieve verpakkingen

Devos-Lemmens 130 jaar.

De gekende “mayonaise D&L“ krijgt voor deze gelegenheid een speciale verpakking.  Het thema is een tijdreis doorheen de laatste 130 jaar waarin elk tijdperk een aparte verpakking krijgt:

1) Belle Époque:

het tijdperk dat de beginjaren van Devos Lemmens sierde. Deze verpakking past perfect binnen de tijdsgeest waarin Henri Devos en Elisabeth Lemmens hun eigen zaak opstartten.

2) Art Deco:

het glorieuze, industriële tijdperk van de Belgische architect, Victor Horta.

3) Pop-Art:

geïnspireerd op de felle kleuren van Andy Warhol en de stripfiguren van Roy Liechtenstein.

4) Flower Power:

de Summer of Love: voor wie weemoedig terugkijkt naar zijn VW-camper.

5) Retro:

denk aan de gele keukentegels en het geometrische bloemenbehangpapier van de bomma.

6) Generation ‘80:

de jaren ’80 laten een overweldigende indruk na. Epauletten, vreemde kapsels en uiteraard het gevulde eitje en de perziken met tonijn als vaste waarde bij elk buffet. Pure nostalgie voor een hele generatie Belgen.

dl_130jaar_etiket_range_dynamisch2

Tijdens deze tijdsperiodes is de smaak van de gekende mayonaise niet veranderd en wordt nog steeds op basis van het originele recept gemaakt.

Vanaf december zijn de zes feestverpakkingen van Devos-Lemmens in de winkels beschikbaar. De feestpotten zijn in beperkte oplage te verkrijgen en gelden voor de verpakking van de 550ml “Mayonaise met ei” en 550ml “Mayonaise met citroen”. In afwachting van de feestpotten, zullen er vanaf nu al een reeks speciale etiketten beschikbaar zijn.

devoslemmens1

Henri Devos en zijn echtgenote Elisabeth Lemmens openden in 1886 in de Haantjeslei te Antwerpen een beenhouwerij waar ze ook pickels en augurken beginnen te vervaardigen.  Zij specialiseerden zich in de bereiding van specerijen en sauzen. In 1906 verhuisden zij naar Hoboken.  In 1966 fusioneerde het bedrijf met “De Blauwe Hand” een gekende Antwerpse azijnbrouwerij, gesticht in 1760.

In 1968 kwam er een samenwerking met het Antwerps bedrijf:  “Imperial” vooral gekend om zijn puddingpoeder.  Het consortium kreeg een nieuwe naam: “Continental Foods”. Datzelfde jaar verhuisde het bedrijf naar Puurs. Vier jaar later voegde de Kwatta chocoladefabriek, gesticht in Breda in 1883, zich bij deze fusie.

In 1985 wordt Continental Foods overgenomen door de Campbell Soup Company.  De naam van het Belgische bedrijf werd gewijzigd in “Campbell Foods Belgium NV”.

devoslemmens2

In 2013 stoot Campbell Soup Company zijn Europese activiteiten af en sindsdien is het bedrijf opnieuw actief onder de naam Continental Foods.

Continental Foods België, produceert onder meer sauzen en condimenten, soepen, fonds en bouillons. Het merkenportfolio van Continental Foods België bestaat uit Devos-Lemmens, Liebig DéliSoup, Royco, Aïki, Imperial, Lacroix, Liebig Bouillon, OXO, V8 en De Blauwe Hand.

Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel en productiefaciliteiten in Puurs.  Het stelt 250 personen tewerk. 130 jaar later, is Devos-Lemmens Nr 1 in de markt van de koude sausen.