De 270ste Jommekesstrip ligt vandaag in de winkel!

‘De gestrande pennenzak’ verwijst naar Pennenzakkenrock.

Ohja, ik heb óók een verzameling van ‘de avonturen van Jommeke’, maar ik moest wel even checken van wanneer mijn oudste stripalbum dateert: 1962! Ik was toen 12 jaar. Het allereerste stripverhaal, ‘De purperen pillen’, verscheen officieel in 1959.

In feite groeide ik op met Jommeke, hoewel de kapoen zelf nooit groeide. Al in 1955 verscheen Jommeke met enkele korte grappen in… het parochieblad, jawel! Het was ook de enige ‘krant’ die destijds bij ons in huis kwam.

Pas sinds 1979 verschenen de stripverhalen in kleur en tot vandaag werden er wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren van verkocht.

[related-posts]

Jommeke gestrande pennenzak

In ‘De gestrande pennenzak’ trekken Jommeke en zijn vriendjes naar het Kempense Mol en belandt hij in het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. Dit is niet toevallig zo, omdat de auteurs hiermee duidelijk verwijzen naar Pennenzakkenrock dat op donderdag 26 juni a.s. plaatsheeft nabij het Zilvermeer. Het is inmiddels ook al de 20ste keer dat dit kinderfestival wordt georganiseerd.

Die 20ste verjaardag willen de inrichters extra in de verf zetten en dat doen ze in de eerste plaats met tal van klinkende namen op de affiche. Vanaf 9u. ‘s morgens kan je op het grote podium genieten van o.a. Ian Thomas, Ketnet Band, Slongs Dievanongs, Sam Gooris, De Romeo’s en 2 Fabiola.

In klasverband kan je van woensdag op donderdag ook al kamperen op het campingterrein van het provinciaal domein. Ook dan zijn er verschillende attracties en ontspanningsmogelijkheden voorzien. Meer info: pennenzakkenrock.be .