Bromfiets rijden vanaf 14 jaar?

Brommertje kopen.

Deze week nog lieten 18-plussers in de media verstaan dat ze autorijden niet meer ‘cool’ vinden. Daar waar men vroeger rond zijn 18 à 20ste erop gebrand was om zijn rijbewijs te halen en zo snel mogelijk een wagentje aan te schaffen, blijkt men nu liever te wachten tot z’n 25ste. Oorzaken? Het verkeer is een doffe ellende geworden en de opleiding, de verkeerstaks en de verzekering zijn te duur. Dan liever het geld opzijleggen.

Anderzijds kwam de Belgische auto- en motorfederatie Febiac gisteren met het voorstel op de proppen om de instapleeftijd voor het rijden met een bromfiets te verlagen naar 14 i.p.v. 16 jaar. “Wie 14 wordt, zou eigenlijk al ervaring moeten kunnen opdoen, opdat ze op hun 16de kunnen overschakelen naar een zwaardere motor en vanaf die leeftijd stapsgewijs een volwaardig rijbewijs kunnen verwerven.”, licht adviseur Stijn Vancuyck toe.

[related-posts]

Nu zie ik alle veertienjaren al meteen naar hun pc duiken, op zoek naar een ‘cool’ brommertje. En dit doet me vanzelf denken aan een mop, die ik onlangs opving:

Peter zit al een hele avond te surfen op internet en z’n pa vraagt: “Waarnaar ben je eigenlijk op zoek?”. Waarop Peter gewoon de waarheid zegt: “Naar een goed en goedkoop brommertje, pa, desnoods tweedehands! Binnenkort mag het vanaf 14 jaar!”

Pa is minder enthousiast en zegt gelaten: “Je moet het zelf weten, jongen. Maar ik heb je moeder ook via het internet gevonden. En om eerlijk te zijn: ik loop er meer naast dan dat ik erop zit!”