Bekende fysicus Stephen Hawking gaat samen met Zuckerberg op zoek naar aliens

Ben je daar, E.T.?

Stephen Hawking is één van de grootste wetenschappers van deze tijd. De fysicus laat zich niet tegenhouden door zijn ziekte ALS om baanbrekend werk te verrichten. Zo is hij bekend door zijn vernieuwende visie over zwarte gaten en tijd en ruimte in het heelal.

Stephen Hawking


Hawking vermoedt allang dat er in andere sterrenstelsels in het heelal intelligent leven te vinden is. Hij is niet de enige met die overtuiging. De Russische billionaire Yuri Milner en even rijke Facebook-oprichter Mark Zuckerberg willen Hawking immers bijstaan in zijn zoektocht naar ‘aliens’. Dat kondigden Milner en Hawking aan in een persconferentie.

zicht op Alpha Centauri


‘The Starshot Project’ noemen ze het. Met een budget van meer dan 100 miljoen euro wil het team een soort van raketjes bouwen, die kleiner zijn dan de palm van een hand. Deze kunnen tot 25 triljoen mijlen ver reizen. Zo kunnen ze foto’s nemen in het nabije sterrenstelsel Alpha Centauri. Met de ruimtemiddelen die we nu ter beschikking hebben, duurt zo’n reis 30000 jaar. Met de minieme raketjes zou het slechts 20 jaar duren.

Video: “The Starshot Project”: