Armbandjes helpen verdwaalde kinderen

Maya de Bij en Wickie de Viking houden ze bij het handje.

De kustgemeenten doen dit jaar ontzettend hun best om de toeloop van toeristen in goede banen te leiden. Onlangs werden de nieuwe ‘strandtoiletten’ voorgesteld, nu werden de armbandjes geïntroduceerd die ervoor moeten zorgen dat verdwaalde kinderen op het strand zich sneller met hun ouders kunnen herenigen.

Het zijn speelse polsbandjes met de beeltenis van Maya de Bij of Wickie de Viking, maar waarop nog voldoende plaats is om er de naam van je kind en jouw gsm-nummer aan toe te voegen. Dit doe je het best met een goede balpen en niet met een stift. De inkt van de balpen weerstaat immers ook aan het zoute zeewater.

[related-posts]

De polsbandjes zijn gratis te verkrijgen bij de redders op het strand, maar ook bij de Rode Kruis- en andere hulpposten en nabij de openbare strandtoiletten. In elke badplaats zijn de bandjes ook gratis te bevragen bij de plaatselijke toeristische dienst en in alle dagbladhandels!

Ik denk dat ik er mezelf ook eentje ga aanschaffen. Niet dat ik zo weg ben van Wickie de Viking, maar mijn oriëntatievermogen is soms letterlijk het noorden kwijt!…