‘Antwerpen proeft’… Allen daarheen!

Hapjes en tapjes met uitzicht op de Schelde.

Van donderdag 15 mei tot en met zondag 18 mei kunnen alle fijnproevers en lekkerbekken in hartje Antwerpen genieten van ‘Antwerpen Proeft’. Noem het een culinair festival of een degustatiemarathon, om het even; feit is dat tijdens deze vierdaagse verschillende restaurants, bistro’s en culinaire speciaalzaken je laten proeven van de hoogstandjes uit hun keuken.

Antwerpen Proeft

Verwacht je niet aan zevengangenmenu’s, maar aan amuses die je a.h.w. worden toe gelepeld. Voor een fractie van de restaurantprijs kan je ‘signature dishes’ proeven van sterrenchefs en jonge keukentalenten. Het gaat van gastronomische en gedurfd eigentijdse, over Belgisch-Franse en mediterrane, tot authentiek Aziatische kookkunst.

[related-posts]

Antwerpen Proeft

Bovendien heeft dit gebeuren plaats in de Waagnatie, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de Schelde. Als het weer meewil, wordt dit een dagje of avondje uit in Antwerpen om letterlijk en figuurlijk je vingers bij af te likken.

Antwerpen Proeft

Ambassadeurs van ‘Antwerpen proeft’ zijn Nathalie Meskens, Wouter Keersmaekers en Luc Hoornaert, die stuk voor stuk kennis van zaken hebben op culinair gebied. Bovendien heeft ook ‘kreeftenkiller’ Piet Huysentruyt beloofd om voor de gelegenheid vanuit Frankrijk over te komen om er zijn keuken van ‘Likoké’ aan de bezoekers voor te stellen.

Meer info vind je op www.antwerpenproeft.be .