Achter het net gevist

Onderzoekers dachten altijd dat met de jaren de vispopulatie in onze zeeën almaar kleiner werd.

Om dat uit te vissen lieten ze op bepaalde tijdstippen en vaste plekken grote netten in zee zakken, trokken die later weer op en telden het aantal. Dat zakte onrustwekkend!

Maar ze hadden beter àchter of ònder het net gevist, want heel diep in zee -tussen tweehonderd en duizend meer diepte- blijkt een enorme visbevolking pas echt te leven als vissen in het water!

Tot die bevinding kwam een team van Spaanse biologen die met nieuwe, moderne technologieën een waar paradijs voor een bonte mengeling van vissoorten ontdekten. Het gaat om miljarden tonnen vis die nooit eerder geteld zijn.

De diepzeevissen zijn eerder klein, maar deze ontdekking betekent dat de voedselketen van de zeeën en oceanen helemaal anders is opgebouwd dan altijd werd verondersteld.

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]Kortom: ‘er zwemmen nog genoeg vissen in de zee!’. Het is een troostend gezegde dat wel eens wordt bovengehaald na een liefdesbreuk, in werkelijkheid klopt het nog ook.[/highlight]

Deze nieuwe ontdekking indachtig, kunnen we alleen maar hopen dat binnenkort ook de soms waanzinnige verkoopprijzen van vis fors gaan dalen!

Bron afbeelding