2014 was een recordjaar voor Planckendael en Zoo Antwerpen

Ook 2015 kondigt zich aan als een topjaar.

De grote dierenparken in ons land doen het beestig goed. Er is niet alleen Pairi Daizi en de twee attractieve panda’s die een massa volk lokten, ook Planckendael en de schattige pinguïns lokten in 2014 maar liefst 965.000 bezoekers. Dat is een stijging van 25% ten opzichte van 2013.

cijfers2014 (5)

[related-posts]

In grote mate heeft het dierenpark in Muizen dit succes te danken aan het volledig vernieuwde terrein rond ‘het continent Amerika’, waar de blikvanger een promenade is, waar je tussen de humboldtpinguïns kunt wandelen. Maar ook dit jaar zal er één en ander te beleven zijn, want verschillende dieren zijn in blijde verwachting van een baby. Twee olifanten zijn drachtig en ook één van de giraffen zal wellicht in de loop van de lente een baby op de wereld zetten. Bovendien is ook het vrouwtje van het koppel miereneters zwanger.

cijfers2014b (2) cijfers2014b (1)

[related-posts]

Fans van de olifanten kunnen de evolutie van de drachten volgen via de ‘olifantenblog’ van de website van Planckendael. Maar zoals je weet, is de correcte datum van de bevalling nooit te voorspellen. Vorige maand al zat men er naar schatting 5 maanden naast. Met alle respect voor de verzorgers die zowat dag en nacht bleven ‘waken’.

cijfers2014b (3)

[related-posts]

Ook de Zoo van Antwerpen boekte vooruitgang wat het aantal bezoekers betreft. Dat waren er vorig jaar om en bij de 900.000 en ook dít dierenparadijs is voortdurend op zoek naar nieuwe attracties. De ‘vlindertuin’ was een drukbezocht spektakel binnen de muren van de Zoo en die wordt dit jaar verder uitgebouwd. Bovendien zullen in de krokusvakantie ook twee ‘geadopteerde’ koala’s verwelkomd worden.

vlinder5 chinalight_opening (4) drom4

[related-posts]

Redenen genoeg om nu al een bezoekje te plannen aan één van beide dierentuinen. En waarom geen abonnement aanschaffen? Want ja, dat kán! De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen, de overkoepelende organisatie van de Zoo en Planckendael, noteerde in 2014 ongeveer 200.000 abonnees en dat zijn allemaal dierenliefhebbers die meer dan eens per jaar één van de parken bezocht. Er blijken zelfs mensen te zijn die bijna wekelijks hun lievelingsdieren gedag komen zeggen. Als dát geen dierenliefde is!…