20-jarige man verkleed als Spiderman helpt daklozen in Birmingham

Spider-Man is een barmhartige Samaritaan.

Als je de man in dit filmpje hier in de winkel zou aantreffen, verklaarde je hem wellicht een beetje gek. Welke volwassene gaat er nu door het leven in een opzichtig Spider-Man pak? Het mag vreemd klinken, maar deze jongeman doet het en wordt in het Britse Birmingham overal met veel sympathie begroet. Hoewel niemand zijn gezicht ziet.

Maar daar gaat het nu net om. De jongeman die als kind een vurige fan was van Spider-Man wil anoniem blijven, hoewel hij voor vele daklozen en hongerigen in de stad een ware held is. Overdag heeft hij een vaste job als barman, maar eenmaal thuis trekt hij zijn extravagante pak aan en gaat hij met het geld dat hij die dag aan fooien ontving, inkopen doen.

Vervolgens trekt hij de stad in en deelt hij zijn inkopen uit aan daklozen en bedelaars! Het is te mooi voor woorden. Er is zelfs een zekere vriendschapsband ontstaan tussen hem en de arme mensen die doorgaans de nacht op straat doorbrengen.

[related-posts]

Zijn motivatie? De jonge held van 20 vertelt hoe hij gelukkig wordt van de glimlach op het gezicht van daklozen en ziet hen graag nog gelukkiger. En omdat hij zelf als kind gelukkiger werd van Spider-Man, gaat hij tegenwoordig ‘s avonds als zijn held door het leven.

De jongeman en zijn weldaden zijn inmiddels ook door vele stadsbewoners bekend en gaandeweg blijken ze zowaar zijn voorbeeld te volgen. Verschillende mensen stoppen de daklozen nu ook zelf wat voedsel en drank toe, zij het niet in Spider-Man pak.

De jongeman helpt al sinds zijn 17de belangeloos de daklozen. Hij begon met het uitdelen van eten met de lokale kerkgroep. “Ik vind het vreselijk dat de meerderheid van de mensen de daklozen voorbijlopen zonder hen een blik te gunnen. Alsof deze zwakken in de samenleving lucht zijn.”, zegt de anonieme weldoener, “Daarom maak ik ook altijd een babbeltje met hen, zelfs wanneer ik niets meer over heb om ze te geven.”