2 verschillende sokken om diversiteit te vieren!

Vrijdag sokkendag!

Vrijdag 21 maart is het Wereld Down Syndroom Dag. Verenigingen willen die dag mensen bewust maken van het Syndroom van Down. Het is een erfelijke afwijking, ook wel trisomie genoemd.

Downsyndroom Vlaanderen is een vrijwilligersvereniging van ouders van kinderen met het syndroom. De organisatie roept alle scholen en gezinnen op om aanstaande vrijdag twee verschillende sokken te dragen. Zo willen ze op een ludieke manier aandacht vragen voor de talenten en mogelijkheden die mensen met Down hebben.

Syndroom Down

Het zou helemaal mooi zijn als de sokken ook nog kleurrijk zijn! “Omdat ook mensen met downsyndroom de wereld kleurrijk maken en op hun manier meerwaarde bieden” luidt de oproep.

“De verschillende sokken vind je terug in het logo van Werelddownsyndroomdag. Ze staan symbool voor het extra chromosoom bij mensen met downsyndroom”, zeggen de organisatoren. “Door op 21 maart twee verschillende sokken te dragen, vieren we onze diversiteit.”

Downsyndroom Vlaanderen lanceert dit jaar ook gekleurde pins en doet een oproep om een sokkendansfilm te posten op de facebooksite van de vereniging. Daar is ook een filmpje te zien op muziek van Pharrell Williams met als boodschap: “Dans als diversiteit je happy maakt!”.

Video “Happy- met Pharrell Williams”:

Werkt u mee aan een wereld waarin iedereen er mag zijn? Rol dan uw broekspijpen op! En draag op 21 maart -samen met uw leerlingen of uw kinderen- twee andersgekleurde sokken.

Zal voor mij niet echt een probleem zijn. Ik draag zo dikwijls twee andersgekleurde sokken. Ik ben namelijk daltonist (Daltonisme is een vorm van kleurenblindheid)!