12-jarige bouwt Braille-printer met Lego

12-jarige ontwikkelt goedkope Braille-printer en maakt code en design gratis beschikbaar.

Een Californische jongen (12 jaar) op zoek naar een wetenschappelijk project besloot het probleem van Braille-printers aan te pakken.  De printers zijn vaak veel te duur voor gezinnen met een blind kind of scholen die blinden willen onderwijzen.

Gemotiveerd om de miljoenen visueel gehandicapten in ontwikkelingslanden over de hele wereld te helpen, kwam Shubham Banerjee met een briljant idee voor een prototype van een dergelijke printer.  Deze Braigo-printer laat de kosten drastisch verminderen van €1.460 naar €260.

Braille printer uit Lego

Dit is niet de enige reden waarom de twaalfjarige zoveel aandacht krijgt: de printer is bovendien gemaakt van Lego-blokjes.

Met wat hardware van Home Depot en een $349 Lego Mindstorms kit, bewerkte Shubham een bestaand basispatroon voor een printer met nieuwe soft- en hardware uitbreidingen.  Het resultaat print letters in Braille en heet de Braigo.

Shubham gebruikte een basismodel meegeleverd met de EV3-set en herontwierp het met totaal nieuwe software om alle letters van het alfabet te kunnen drukken.

Het ontwerp biedt eindeloze ideeën voor verbeteringen in de software en zelfs voor nieuwe projecten die losstaan van de Braigo.  Sommige ideeën zijn momenteel al in ontwikkeling.

Het mooiste aan heel het project, is misschien wel dat Shubham de software Open Source heeft gemaakt en het design gratis beschikbaar stelt.  Iedereen kan het eenvoudigweg downloaden en verbeteren.

Video over de Braigo:

Foto’s: Braigo Printer