1 op 4 senioren heeft een tablet!

Zullen grootouders binnenkort hun kleinkinderen leren hoe ze moeten werken met een tablet?

Wie dacht dat senioren het niet zo begrepen hebben op al die technische snufjes die de jongste jaren de kop opstaken, heeft het mooi mis! Een tablet vinden zij een heerlijk speeltje!

Voor velen gaat met de aanschaf ‘een nieuw venster op de wereld’ open en zijn ze snel in de ban van wat zulk een klein plat ding allemaal vermag. Ze hebben zowaar meer moeite dan een kleuter om het gebruik ervan onder de knie te krijgen, maar met de hulp van voornamelijk hun kinderen en kleinkinderen lukt het de ouderen wel en dreigen sommigen er zelfs verslaafd aan te worden!

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]Met de grote, vaste deskcomputers hadden 65-plussers niet zo’n beste band. Alleen al met de muis raakten ze geregeld in de knoei. Ermee over het scherm wrijven was een bijna klassiek tafereeltje, waar iedereen om lachte.[/highlight]

Dan vinden ze een tablet zoveel gebruiksvriendelijker. Seniorennet Vlaanderen organiseert dan ook doelgerichte inleidingscursussen en die worden blijkbaar druk bezocht. Begrijpelijk dat boeken downloaden, foto’s nemen en verzamelen de meest geprefereerde kunstjes zijn die ze met hun tablet kunnen uitvoeren.

Straks gaan al die opa’s en oma’s als IT’er hun kleinkinderen nog ècht iets kunnen bijbrengen!