1 maart is Nationale stoofvlees-friet-dag

Jeroen Meus trakteert wielerfans aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne.

Jeroen Meus had op eigen initiatief zondag 1 maart a.s. eerder al uitgeroepen tot ‘Nationale stoofvlees-friet-dag’, het gerecht dat door kijkend Vlaanderen werd verkozen als dé Vlaamse klassieker bij uitstek.

Maar zondag aanstaande begint ook het nieuwe wielerseizoen met een andere klassieker: Kuurne-Brusssel-Kuurne. Naar jaarlijkse traditie brengt dit evenement veel volk op de been -er zijn immers ook wedstrijden voor juniores en wielertoeristen- en dus dacht Jeroen: ‘Laten we die twee klassiekers combineren!’.

Daarom besloot hij om zondag met zijn ploeg van Dagelijkse Kost naar de startplaats in Kuurne (Kubox, Kattestraat) af te zakken om er de standhouders persoonlijk te begroeten en om erover te waken dat er wel degelijk stoofvlees-friet van hand tot hand gaat. En wie weet gaat hij zelf wel een poos voor het fornuis staan.

We twijfelen er niet aan dat populaire Jeroen er net zoveel handtekeningen zal moeten uitdelen als onze Flandriens en tal van buitenlandse wielerkleppers.

Het resultaat van deze acte de présence zal ‘s avonds te zien zijn in een speciale aflevering van Dagelijkse Kost op Eén. Overigens zal hij tijdens deze special ook zijn duizendste (!) gerecht bereiden voor het oog van de camera.

Voor de sportliefhebbers: Kuurne-Brussel-Kuurne voor eliterenners wordt zondag live uitgezonden op Sporza tussen 14 en 17 uur.