Domme vraag, geestig antwoord

Wie wel eens naar ‘Villa Politica’ kijkt, zal zich wellicht ook soms blauw ergeren aan het kinderlijke gekibbel tussen volwassen politiekers die ons vertegenwoordigen in het parlement. Maar er mag ook al eens gelachen worden…

Dat gebeurde donderdag toen CD&V’er Nik Van Gool op de proppen kwam met de verrassende en zelfs absurde vraag: ‘Moeten wij ons geen zorgen maken over de Litouwse everzwijnen?’. De vraag werd op een smakelijk gelach onthaald van de pakweg 150 aanwezige parlementariërs.

Maar Nik Van Gool begreep deze reactie niet en probeerde de parlementaire vraag te staven. In Litouwen heerst er immers een pestepidemie onder de everzwijnen. En zij wilde wel eens weten wat de regering gaat ondernemen om te vermijden dat de ziekte binnenkort België teistert.

Ivan De Vadder, boegbeeld van de politieke vrt-journalistiek, antwoordde alvast met een geestig antwoord: ‘Straks stelt de Kamer zich vragen over de Afrikaanse varkenspest bij everzwijnen in Litouwen. Waar gaan we naartoe?’…

Ook eens zin je te ergeren en te lachen? Linda De Win brengt op Canvas rechtstreeks verslag uit van de debatten in het parlement, op woensdag in het Vlaams Parlement en op donderdag in de Kamer.

Afbeelding: Lou Berghmans