Zoveel verdiende elke Rode Duivel aan het EK

Eindstation: kwartfinale.

wilmotsDe Rode Duivels werden jammerlijk uitgeschakeld in de kwartfinales van het EK voetbal door Wales. Een bittere teleurstelling, want uit deze groep viel veel meer te halen. Helaas gaven de Welshmen ons een lesje in bloed, zweet en tranen. Toch hebben de spelers en ook bondscoach Wilmots goed verdiend aan het Europees Kampioenschap.

Een speler die elke wedstrijd in de kwalificatieronde erbij was mocht al 208.700 euro op zijn rekening bijschrijven. Het overleven van de groepsfase op het EK leverde 50.000 euro op en de zege in de achtste finale tegen Hongarije 39.000 euro. Dat is 361.900 euro voor een Rode Duivel die alle matchen erbij was. Hadden de Rode Duivels Wales opzij gezet, dan had hen dat nog eens 104.300 euro per speler bezorgd.

Bondscoach Wilmots verdiende op het EK zelf meer dan de spelers, namelijk 67.000 euro om de groepsfase te overleven en vervolgens 52.000 euro voor de winst tegen Hongarije. De Koninklijke Belgische Voetbalbond incasseerde 14 miljoen euro aan UEFA-premies waarvan ook 87.000 euro naar Wilmots ging en nog eens 87.500 euro naar elke speler individueel, bovenop de andere premies. Na alle kosten voor de technische, medische en logistieke staf houdt de KBVB 5,6 miljoen euro over aan de EK-campagne. Alle bedragen zijn bruto.