Tennistoernooi van Bergen lijkt wel behekst

Wat een pech!

Van 3 tot en met 11 oktober vindt in Bergen (Henegouwen) het grootste tennistoernooi van België plaats. De Ethias Trophy voor mannen behoort tot het Challengercircuit van de ITF en werd vorig jaar gewonnen door onze nummer één David Goffin. Die laat Bergen dit jaar noodgedwongen links liggen omdat hij verplicht is deel te nemen aan het ATP-toernooi van Peking in China.

[related-posts]

tennisDe organisatoren zijn uiteraard erg chauvinistisch en zorgden toch nog voor 7 Belgen in de eerste ronde. Davis Cup-held Steve Darcis is met zijn 59ste plaats op de ATP-ranking de hoog geplaatste speler in de Henegouwse hoofdstad. Nog voor één bal geklopt werd, moest het tweede reekshoofd, de Pool Jerzy Janowicz, met een knieblessure verstek geven.

Daar hield het echter niet op: alle zeven Belgen sneuvelden in de eerste ronde. Onwaarschijnlijk, maar echt waar. Het gaat behalve Darcis om Ruben Bemelmans (7de reekshoofd), Germain Gigounon, Niels Desein, Yannick Mertens, Clement Geens en Maxime Authom. Als dat nog niet genoeg was, verloren met Granollers (4), Ilhan (5) en Jaziri (6) ook nog eens drie buitenlandse reekshoofden in de eerste ronde, zodat enkel de Duitser Benjamin Becker (3) en de Fransman Paul-Henri Mathieu (8) als reekshoofden de tweede ronde haalde. In die tweede ronde verloor Mathieu al meteen tegen Arnaboldi. Het zal je maar overkomen als organisatie.