Speeldag 4: Argentinië – Bosnië-Herzegovina

Kind van de rekening

Bosnië-Herzegovina, prachtig voetballand ontstaan uit een oorlog, gemaakt om nooit meer oorlog te zien.  Het bloeden is gestelpt, tijd voor voetbal.

Dit land speelde gisteren tegen Argentinië.  Oh ja, een land met als hoofdstad “Messi” en met het “Messiaans” als voertaal.  Messi is het buitenechtelijke kind van oppergod Zeus.

Het staat in de sterren geschreven, dit moet het WK van Messi worden.  Dan kan hij eindelijk in de voetsporen treden van Diego Armando Maradona.

Vergis u niet, Messi is natuurlijk al de beste voetballer op deze planeet.  Hij mocht dan een minder seizoen gekend hebben, hij maakte nog altijd meer doelpunten dan de spitsen van Anderlecht tezamen.  Messi is al groot, tevens met de hulp van de groeihormonen tijdens zijn jeugd, dewelke door Barcelona werden betaald.

[related-posts]

Argentinië speelde ontzettend slecht tegen de krijgers van Bosnië-Herzegovina.  Miralem Pjanic was meer aan de bal dan Messi.  Lionel kon geen enkele zuivere pas versturen en leek weg te deemsteren, mogelijks verlamd door de druk en kreunend onder de spotlights. En dan … blikseminslag … één enkele klasseflits en bingo, wondermooi doelpunt van “de Vlo”.  Uiteindelijk won Argentinië, al was dit niet verdiend. Maar Messi verdient wel alle credits want hij zal nog schitteren.  Hopelijk dit WK, anders een volgend.

Breek Messi dus niet af, geef hem tijd, net zoals we Bosnië-Herzegovina tijd moeten geven.  “Hoge bomen vangen veel wind” en Messi is een beuk, stralend vanop de Olypmus.

Ik boek alvast mijn vakantie naar Sarajevo voor volgend jaar.