Ronaldo is bijzonder goed geschapen

Stervoetballer onthulde eigen standbeeld op Madeira.

De Portugese topschutter van Real Madrid, Cristiano Ronaldo, wordt beschouwd als één van de beste en ook duurste profvoetballers ter wereld. Op 5 februari ’15 wordt hij pas 30 en hoewel hij nog volop actief is, mocht hij vorig weekend al zijn eigen standbeeld onthullen. Dat deed hij op het eiland Madeira, meer bepaald in zijn geboortedorp Funchal.

Het beeld is volledig vervaardigd uit brons en qua afmetingen iets groter dan de voetballer zelf. De bronzen Ronaldo draagt een voetbalplunje en wat meteen opvalt is de ferme bobbel in de korte broek. Via de sociale media worden de commentaren hierop duchtig verspreid. In de Engelse media spreekt men over een ‘erected statue’. Er wordt ook gesuggereerd dat Cristiano al zijn afmetingen zelf doorgaf aan de beeldhouwer.

[related-posts]

Hoe dan ook, Ronaldo is erg gevleid met deze kunstzinnige erkenning en noemt het beeld mooier dan hij er in werkelijkheid uitziet. Toen hij het beeld officieel had onthuld, speechte de spits: “Ik ben erg trots om hier te zijn. Dit is de plek waar ik ben opgegroeid, waar mijn roots liggen en waar mijn familie woont. Dit soort momenten stimuleert mij om door te willen gaan met voetballen en het winnen van cups en titels. Ik ben heel gelukkig, dit is heel belangrijk voor mij.”

Over zijn toekomstplannen was Ronaldo kort en krachtig: “Ik hoop dat 2015 net zo onvergetelijk zal zijn als 2014 en we alles kunnen winnen wat we dit jaar hebben gewonnen. Ik hoop ook volgend jaar de Champions League te mogen winnen.”

[related-posts]

Het standbeeld kreeg een prominente plaats in Funchal, namelijk op de ‘Praca Do Mar’, de zeepromenade waar alle toeristen aan land gaan. Niemand kan dus nog ontsnappen aan de beeltenis van Cristiano Ronaldo. Het beeld staat op een hoog voetstuk en alles samen is het 3,40 meter hoog en weegt maar liefst 800 kilogram. Het werd geplaatst door het museum van en over de Portugese voetballer van Real Madrid. De ‘hommage aan de beste voetballer ter wereld’ werd bijgewoond door duizenden enthousiaste fans én Ronaldo’s moeder, Dolores Aveiro.

“Cristiano heeft nooit vergeten waar hij vandaan komt”, verklaarde mama aan de aanwezige journalisten. “Hij heeft al alles gewonnen wat er te winnen valt, maar hij wil steeds meer”, voegde ze er nog aan toe.