Je raadt nooit hoeveel de Rode Duivels verdienen als ze het EK winnen

Per speler.

rodeduivelsKomende zomer vindt het EK voetbal in Frankrijk plaats. Op 10 juli wordt in het Stade de France in Saint-Denis nabij Parijs de finale afgewerkt. Als onze Rode Duivels in die wedstrijd aan het langste eind zouden trekken en zich Europees kampioen mogen noemen, dan levert hen dat maar liefst 704.000 euro per speler op. Dat is een monsterpremie, want zelfs de gulle Duitsers krijgen bij EK-winst ‘slechts‘ de helft daarvan. Dat melden de kranten van Het Mediahuis.

Die hoge premie is een erfenis van de inmiddels opgestapte CEO Steven Martens. Die onderhandelde de EK-premie in aanloop naar het WK van 2014 in Brazilië. Het zijn trouwens de hoge premies en meerdere andere hoge bonussen die Steven Martens de kop gekost hebben binnen de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Opvallend: de Rode Duivels verdienden met hun kwartfinale op het WK in Brazilië meer dan de Duitse nationale ploeg met de wereldtitel. Nog dit, voor de duidelijkheid: alle bovenvermelde premies zijn bruto. De bond probeert inmiddels te herstellen wat mogelijk is en hoopt met de spelers te onderhandelen om de premie nog te laten zakken voor het EK 2016 van start gaat.