Opvallende ruzie in het veldritwereldje tussen Meeusen en Nys: “Hij heeft me gekraakt”

“Dat ik eind november opgevorderd werd om opnieuw fysieke testen af te leggen, was een kaakslag. Ja, dat heeft aan mij gevreten. Je voelt dat aan allerlei zaken. Ik was ook steeds als laatste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen het team.”

“Na de wedstrijd in Zonhoven heeft hij me vol in de wind gezet met een kritische tweet. Sven heeft mij mentaal gekraakt. En da’s verschrikkelijk. Het doet pijn om bij het huisvuil gezet te worden.”

Waarschijnlijk zal Meeusen tot 31 december 2017 zijn contract bij Telenet-Fidea uitdoen en dus nog een half seizoen onder Nys fietsen. “Een persoonlijk probleem is er niet. Sven en ik zijn altijd goede collega’s geweest. Ik ga hem zeker nog een hand kunnen geven. Ik zie dit als een zakelijke beslissing van hem.”

“Beide sponsors (Telenet en Fidea, nvdr) hebben mij door dik en dun gesteund, onder meer tijdens mijn dopingaffaire, en dat mag ik niet vergeten. Ik ben nog altijd trots om met hun namen op mijn trui te rijden.”

De reactie van Sven Nys na het interview deze morgen in de kranten van Het Mediahuis liet niet lang op zich wachten. Hij stuurde deze tweet als antwoord de wereld in.