Opvallende ruzie in het veldritwereldje tussen Meeusen en Nys: “Hij heeft me gekraakt”

De Kannibaal van Baal.

Het was de laatste weken een steeds vaker terugkerende vraag in het veldritwereldje: fietst Tom Meeusen volgend seizoen nog voor de Telenet Fidea Lions, de ploeg die geleid wordt door ex-veldriticoon Sven Nys? Kleine prikjes werden uitgedeeld heen en weer, maar deze morgen barstte de bom in Het Nieuwsblad.

Tom Meeusen hoopt volgend seizoen voor de ploeg van Mathieu van der Poel te rijden en heeft het gehad met de aanpak van Nys. “Opslag voor ploegmaten Aerts en Van Kessel, Hermans en Cleppe worden prof, Lars van der Haar is er bijgekomen. En ik? Ik mag op 27 februari langskomen, als laatste in de rij. Ik kan ook de rekening maken. Ik heb heel lang gewacht alvorens met andere teams te babbelen, maar ik kan niet blijven wachten”, begint Meeusen nog voorzichtig aan zijn verhaal.

“Een persoonlijk probleem is er niet. Sven en ik zijn altijd goede collega’s geweest. Maar ik had vanaf dag één het gevoel dat hij als manager niet met mij verder wilde. Nys heeft mijn prijs naar beneden gehaald door zich negatief uit te laten over mij.”

(lees verder op de volgende pagina hoe Nys reageerde op het interview)