Is het nu echt Wilmots zijn fout dat we verloren?

rodeduivelsJa, de Italianen hebben een veel beperktere ploeg dan de Belgen. Maar zij hebben een coach die die ploeg naar een hoger niveau tilt en zijn tactisch plan helemaal op orde heeft. Antonio Conte heeft een team gesmeed. De Belgen hebben het materiaal om een groot toernooi te winnen, maar geen coach die hen het laatste beslissende duwtje zal geven om een match te doen kantelen met juiste ingrepen.

We moeten meer voetballen naar de kwaliteiten van de ploeg en die liggen vooraan. Toch kiezen we voor een behoudende tactiek. Natuurlijk moeten we niet naïef zijn en in het mes van de Italianen lopen. Maar voorin was het allemaal te voorspelbaar en te statisch. Fellaini op 10 is een mislukt experiment. Toch kan je Wilmots niet alles verwijten. Veel van zijn spelers bleven onder niveau. Het is niet omdat je niet op jouw favoriete positie wordt uitgespeeld, dat een speler plots niets meer zou kunnen. De Bruyne van de rechterkant moet veel meer laten zien dan hij tegen Italië deed, ook al loopt hij liever centraal.

Italië heeft naar zijn kwaliteiten gespeeld en met het juiste tactische plannetje onze ploeg een lesje gegeven. Toch is nog niet alles verloren. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan en met de juiste tactische ingrepen kan deze ploeg opnieuw in stelling worden gebracht. Wilmots moet zijn koppigheid laten varen, meer durven en ook de spelers moeten eens voor de spiegel gaan staan en meer professionaliteit tonen. Meer wil. Meer grinta. Meer goesting. Meer alles. Voor het vaderland. En anders zijn ze niet waard om het truitje van de nationale ploeg te dragen.