Is het nu echt Wilmots zijn fout dat we verloren?

België 0 – Italië 2.

voetbalDe Rode Duivels zijn het EK voetbal in Frankrijk op dramatische wijze gestart met een 0-2 nederlaag tegen een uitgekookt Italië. Na de partij was bondscoach Marc Wilmots kop van Jut op sociale media, maar ook in de studio van de VRT bij de kenners en analisten. Maar klopt dat eigenlijk wel, of is het de algemene ontgoocheling na een kater van jewelste?

Feit is dat de Italiaanse bondscoach met een veel beperktere ploeg meer uit zijn team weet te halen dan Wilmots. De Italianen hebben een ploeg op het veld staan die voor elkaar wil strijden en die tactisch klopt van naaldje tot draadje. Bij de Rode Duivels lijkt dat toch net allemaal iets minder.

Kevin De Bruyne speelde op rechts een draak van een wedstrijd. Hij stond dan misschien niet op zijn favoriete positie centraal, we mogen altijd meer verwachten van iemand als hem. Bij het eerste tegendoelpunt wordt onze verdediging pijnlijk in de rug gepakt en als je achterkomt tegen Italianen, dat is om problemen vragen. We hebben de Squadra bovendien veel te weinig pijn gedaan op de plaatsen waar ze mogelijk wel kwetsbaar waren. Zoiets kan en mag je een coach wel kwalijk nemen.


(lees verder op de volgende pagina)