Hoe vier je een winning goal? 5 bizarre voorbeelden

Topvoetballers zijn rare snuiters.

In het voetbal is homoseksualiteit totaal uit den boze, maar na een doelpunt gaat zowat elke speler compleet uit de bol en krijg je taferelen te zien die niets aan de verbeelding overlaten. Knuffelen, zoenen, triootje of kwartetje, bij het maken van een doelpunt kan de vreugde niet op en wringen de spelers zich soms in de meest gekke bochten. ‘Team spirit’ mag dan al wel hoogtij vieren, tegenwoordig gelden er binnen de sport bepaalde regels van ‘goed gedrag en zeden’ en voetballers kunnen zelfs met een serieuze boete worden bestraft als ze in de fout gaan. Je blote bast tonen aan de supporters mag al niet meer, laat staan je blote kont.

Nochtans zijn voetballers wel degelijk creatief in het uiten van hun vreugde. De meeste topscorers ontwikkelden zo hun eigen manier om een doelpunt te vieren. Individueel of niet, het lijkt wel of ze hun eigen ritueeltje hebben ingestudeerd, alsof het deel uitmaakt van hun trainingsprogramma. Hieronder een aantal historische momentopnames tijdens de jaren heen.

[related-posts]

1. Robbie Fowler, Liverpool vs Everton (1999):

De speler scoorde de winning goal en vond er niets beters op dan op de grond te gaan liggen en een ‘lijntje te snuiven’.

2. Paul Gascoigne, Engeland vs Schotland (1996):

In plaats van overrompeld te worden door zijn ploegmaats legt de speler zich al klaar om zijn teamgenoten te ontvangen: ‘Wie eerst?’…

[related-posts]

3. Finidi George, Nigeria vs Griekenland (1994):

Wellicht droeg deze speler zijn goal op aan zijn hondje, of wat anders moeten we hierachter zoeken?

4. Lee Bradbury, Bournemouth vs Grimsby (2009):

Uitingen van vreugde en agressie kunnen zowaar raakpunten zijn. In de letterlijke zin van het woord dan nog wel!

5. Mario Gjurovski, SCG MuangThong United (2013):

De speler ként de reglementen ter zake, dus doet hij het maar even anders:

https://www.youtube.com/watch?v=XxBy0zGGnYA