Hilarisch: gezond koken met alleskunner Peter Sagan

Urbanus van de wielersport.

Ja, we zeiden het al eerder: Peter Sagan is de coolste wielrenner van het moment. En ook de beste: al vijf keer op rij won hij de groene trui in de Tour de France en de voorbije twee seizoenen pakte De Hulk telkens de wereldtitel.

[related-posts]

In het Vlaamse openingsweekend finishte hij zaterdag als tweede na Greg Van Avermaet in Omloop Het Nieuwsblad en zondag zegevierde de Slovaak in Kuurne-Brussel-Kuurne. Alsof dat nog niet genoeg was, verraste de wielrenner nu ook jan en alleman door zichzelf voor te doen als Piet Huysentruyt of Jeroen Meus. En dat terwijl iedereen zich nog afvroeg waarom hij meteen na zijn zege in K-B-K gummibeertjes naar binnen speelde? Het antwoord: een ideale methode om suikerreserves aan te vullen en zo snel mogelijk te recupereren.

Een gezond gerechtje maken van quinoa met avocado en tonijn? Ook geen probleem voor alleskunner Peter Sagan. In zijn eigen stijl, met de nodige cool en gekke bekken trekken bloeit de wereldkampioen open tot een echte keukenprins. Nuja, wat kan die man eigenlijk niet?

(lees verder op de volgende pagina om Sagan z’n kookkunsten te zien)