Gent, Anderlecht en Club op titelkoers, maar Standard beslist

Fans van Club Brugge en AA Gent moeten zondagmiddag na de 3-1-zege van Anderlecht gedacht hebben dat Paars-wit niet meer te stoppen valt. Met 9 op 9 zijn de Brusselaars immers landskampioen. We volgen het voetbalspelletje al lang genoeg en gaan in die gedachte mee. Anderlecht is een vat vol ervaring dat nu net als vorig seizoen zijn kans ruikt om uit een geslagen positie toch nog met de hoofdvogel te gaan lopen.

voetbalAnderlecht heeft zijn lot in eigen handen en dat sterkt de fans in hun hoop op een vierde landstitel op rij. Maar als ze bij Anderlecht nog van één ploeg schrik hebben die hen de broodnodige punten kan ontfutselen zodat AA Gent en/of Club hun lot ook weer in eigen handen krijgen, dan is het Standard wel.

Volgende week zondag is het zover. Dan trekt Standard naar het Constant Vanden Stockstadion voor de Belgische Clasico, de clash der geboren aartsrivalen. Anderlecht en Standard speelden dit seizoen al drie keer tegen elkaar. Standard won … drie keer. Iets zegt ons dat die wedstrijd gaat beslissen over de titelstrijd. Eén speeldag later trekt Standard dan ook nog naar Gent, waar het opnieuw voor een wissel van de wacht kan zorgen. Eén ding staat vast: we zijn anti-play-offs, maar ze zorgen wel voor enorm veel spankracht. Want toegegeven: voetbal is maar een spelletje, als je in het verliezende kamp staat tenminste. Maar als je wint, dan is het de belangrijkste bijzaak ter wereld.