Gent, Anderlecht en Club op titelkoers, maar Standard beslist

Over de belangrijkste bijzaak ter wereld.

Want dat is voetbal. Play-Off 1 in de Jupiler Pro League komt in een beslissende fase. Met nog drie speeldagen te gaan knokken AA Gent, Anderlecht en Club Brugge om de hoogste eer. Gent leidt met 43 punten voor Paars-wit met 41 en Blauw-zwart met eveneens 41 punten. Dan volgen Standard met 36 punten en KV Kortrijk en Charleroi met 33 punten.

Afgelopen weekend bracht Anderlecht weer helemaal in de titelrace. Gent geraakte vrijdagavond niet verder dan 1-1 tegen Charleroi en zondag versloeg Anderlecht Club Brugge met 3-1. Standard doet niet meer mee voor de titel, maar is wel de enige ploeg samen met Anderlecht die zijn laatste twee wedstrijden kon winnen.

[related-posts]

Standard kende een moeizame start van de Play-Offs en trainer José Riga maakte enkele vreemde keuzes door Jelle Van Damme en Igor De Camargo aan de kant te houden. Ondertussen hebben de Rouches hun ritme weer helemaal teruggevonden met prominente rollen voor … Van Damme en De Camargo. Met dit vormpeil hadden de Luikenaars waarschijnlijk ook meegestreden voor de eerste plaats, maar dat zijn vijgen na Pasen. Standard aast nu op het felbegeerde ticket voor de Europa League.

(lees verder op de volgende pagina)