Dries Mertens spreekt bondscoach tegen en heeft zonneklare mening over Radja Nainggolan

0
434

De Rode Duivels.

Voor de twee vriendschappelijke interland van de Rode Duivels binnenkort tegen Mexico en Japan is Radja Nainggolan voor het eerst sinds lang weer opgenomen in de selectie van bondscoach Roberto Martinez.

Zijn afwezigheid de vorige keren deed aardig wat stof opwaaien. Radja zou niet altijd een even goed voorbeeld naast het veld zijn, kwam eens een minuutje te laat op een tactische bespreking, maar speelt ondertussen wel de pannen van het dak bij de Italiaanse topclub AS Roma. Er leek een duidelijke haar in de boter tussen hem en de bondscoach.

Toch krijgt de controversiële middenvelder dus opnieuw een kans en daar is ook publiekslieveling bij uitstek Dries Mertens heel blij mee: “Iedereen is blij, maar wij ook”, zei hij daarover in Het Nieuwsblad. Hij verwees ook naar het feit dat Martinez in één van zijn vorige persconferenties aangaf Radja als een spelverdeler of nummer 10 te zien en dat de reden was van zijn niet-selectie.

(lees verder op de volgende pagina wat Dries daar precies over te zeggen had)

“Hij is een krijger op het veld. Maar iedereen ziet hem op die tien terwijl ik hem eerder op die twee posities daarachter zie. Hij is iemand die heel veel vooruit speelt als middenvelder en is heel direct, zowel op als naast het veld. Maar dat is aan de trainer. Al zijn die twee wedstrijden nu goed om dat te proberen. In Italië speelt hij ook lager, zelfs voor de verdediging. Ik denk dat hij dat kan.”

Het mag duidelijk wezen voor bondscoach Martinez, want eerder gaven ook doelman Thibaut Courtois en uitblinker Kevin De Bruyne al aan dat Nainggolan thuis hoort in de selectie van de Rode Duivels. De hints van zijn ploegmaten zijn zonneklaar. Nu is het aan de bondscoach om de plooien definitief glad te strijken.

GEEN REACTIES