België juicht; Messi mist strafschop, weent en stopt ermee

Groot contrast.

De Rode Duivels plaatsten zich zondagavond voor de kwartfinales van het EK voetbal in Frankrijk door Hongarije met 4-0 op te rollen. Eden Hazard was dé man van de match en liet aan Europa zien waarom hij één van de beste voetballers ter wereld is. Aan de overkant van de Atlantische Oceaan vond de finale van de Copa América plaats, dat is de Zuid-Amerikaanse variant van het Europees Kampioenschap. Daarin stonden topfavoriet Argentinië en Chili tegenover elkaar.

Na 120 minuten was het nog steeds 0-0 en dus waren elfmeters nodig om een winnaar aan te duiden. Lucas Biglia, ex-Anderlecht, en uitgerekend topspeler Lionel Messi misten hun strafschop. Francisco Silva, ex-speler van Club Brugge, trapte de beslissende tegen de touwen en schonk Chili hun tweede eindzege in de Zuid-Amerikaanse beker.

Messi, een genie bij FC Barcelona, verloor al voor de vierde keer een finale met Argentinië, waaronder die van het WK 2014 in Brazilië. Dat hakte er zo hard in bij de linksvoetige balgoochelaar dat hij na afloop zijn tranen niet kon bedwingen en aankondigde dat hij stopt met zijn internationale carrière en zich voortaan enkel nog concentreert op clubvoetbal. Hard. En hopelijk bedenkt hij zich nog. Want zo’n afscheid verdient Messi niet.

Video: Messi mist strafschop

Video: Messi huilt na vierde nederlaag in finale met Argentinië

https://youtu.be/GVad0ab5znM