10 duizelingwekkende cijfers over ‘Fight of the Century’

6. Forbes

Volgens Forbes is Floyd Mayweather de best verdiende sportman aller tijden. Pacquiao staat op de elfde plaats. Hij verkocht zes vermeldingen voor reclame op zijn broek ter waarde van 2,3 miljoen dollar.

7. 50 cent gaat wedden

Rapper 50 cent liet al weten maar even 1,6 miljoen dollar in te zetten op een overwinning van Floyd Mayweather.

8. Winstverdeling

De organisatie heeft afgesproken dat 60% van de totale inkomsten naar Mayweather zal gaan en 40% naar Pacquiao. De Amerikaan zal daardoor minstens 112 miljoen euro opstrijken en de Filipijn 75 miljoen euro.

mayweathergeld
Mayweather stuurde ooit deze foto van zichzelf de wereld in.

9. TV-geld

In de VS kost het 100 dollar om de wedstrijd via pay-ver-view op tv te bekijken. In sommige anderen landen, zoals bv Mexico, is de kamp gratis te zien door grote reclamedeals. De wedstrijd zal minimum 300 miljoen dollar aan tv-inkomsten opbrengen.

10. Toekomst

Volgens zijn contract het het Amerikaanse Showtime moet Mayweather na de kamp tegen Pacquiao nog minimum één keer vechten. Hij heeft laten uitschijnen dat het de laatste kamp uit zijn carrière zal zijn. Pacquiao liet zich nog niet uit over zijn toekomst. De Filipijn is behalve bokser ook eigenaar van een basketteam in eigen land en zelfs lid van het parlement.