10 eigenschappen die een goede vader typeren

0
6014

Gelukkige vaderdag!

Zondag 14 juni is vaderdag en dan zetten we papa eens extra in de bloemetjes. Uiteraard laat je dat best niet alleen op die dag blijken, maar op zoveel mogelijk momenten. Toch is de traditie van vaderdag stevig ingeburgerd in België en mogen de meeste papa’s zich zondag weer aan een verrassing verwachten. Maar wanneer ben je nu eigenlijk een goede papa? Deze tien eigenschappen zullen daar zeker bij helpen!

1. Papa is er altijd voor je

Dat mag je letterlijk nemen. Tenzij hij natuurlijk even de deur uit is. Maar zolang je vader in je leven is, kan je altijd op hem rekenen.

papa12. Alles is bespreekbaar

Geen geheimpjes, blijf met niks zitten. Gooi het eruit. Bij papa kan je terecht. Je kan hem alles vragen en toevertrouwen.

3. Papa’s zijn soms boos

Ja, papa’s moeten soms boos zijn. Maar dat is omdat het niet anders gaat. Dat wil echter niet zeggen dat hij niet om je geeft. Maar je moet hem natuurlijk ook niet uitdagen.

4. Papa vindt alles geweldig

Alles wat je doet, van je eerste stapjes tot lezen, fietsen, je eerste doelpunt. Alles. Hij is enorm trots op je, bij elke vooruitgang die je boekt.

5. Papa kan lachen

Heb je iets leuk te vertellen? Vertel het maar tegen papa. Hij weet je grappen te waarderen en zal zeker lachen.


(lees verder op de volgende pagina)

6. Klimmen met papa

papa2Je mag altijd bij hem op schoot, op z’n rug of op z’n nek zitten. Ahja, want daar dienen papa’s voor. Gelukkig komt er een dag dat je dat zelf niet meer wil. Het kan ook zijn dat papa zijn rug het niet meer aankan. Dan laat je hem beter rusten.

7. Papa koopt ijsjes

Je wou een ijsje, maar dat mocht niet van mama. Dan kan je op een onbewaakt moment eens bij papa proberen. Die gaat het zeker toestaan. Sorry mama!

8. Papa is je klankbord

Je wordt ouder en zet stappen in het leven. Zit je met een vraag? Stap naar papa. Hij zal altijd je klankbord zijn en raad geven.

papa39. Papa weet alles

Die gedachte moet je zolang mogelijk proberen vast te houden. Want er komt een tijd dat je beseft dat papa niet alles weet. Maar dat maakt niet uit, want hij blijft toch de beste papa.

10. Papa kijkt en speelt mee

Wil je naar een enge film kijken? Mama durft niet? Papa zeker wel. Wil je buiten spelen? In de speeltuin of een balletje trappen? Vraag maar aan papa, die is daar altijd voor te vinden.


GEEN REACTIES